PERCHEZIŢII DE AMPLOARE. PCCOCS a descins la membrii unui grup specializat în migraţie ilegală. Cinci persoane reţinute

Embed:
O grupare criminală care se ocupa de angajări ilegale a moldovenilor în Israel a fost destructurată. Procurorii pentru cauze speciale au efectuat percheziţii la domiciile, în maşinile şi în birourile suspecţilor şi au confiscat două milioane de lei. Cinci dintre cei 10 membri ai reţelei au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

În urma descinderilor, procurorii au confiscat şi mai multe acte beneficiarilor, tehnică şi înscrisuri. Potrivit anchetatorilor, beneficiarii plăteau infractorilor câte aproximativ 7 mii de euro şi erau angajaţi ilegal în baza unor acte false.

"Putem vorbi de anumite certificate, care sunt necesare pentru obţinerea vizei, pentru a obţine posibilitatea de a intra pe teritoriul statului Israel, anume pentru a se angaja în câmpul muncii. Pentru un caz se luau mijloace băneşti de la 6500 până la 7000 de euro", a spus procurorul PCCOCS, Vladimir Moșneaga.

Datele preliminare arată că de serviciile grupării au beneficiat zeci de moldoveni, dar numărul exact urmează să fie stabilit.

"Erau angajate în mai multe domenii de activitate, dar mai mult vorbim de îngrijirea bătrânilor", a spus șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Lilian Levandovschi.

"Organele de drept din Israel urmează să decidă reieşind din probele, care au fost acumulate pe teritoriul Israelului şi urmare a probelor, care noi le vom acumula în cadrul percheziţiilor, care va fi soarta cetăţenilor Republicii Moldova, care au fost angajaţi în baza actelor false", a spus procurorul PCCOCS, Vladimir Moșneaga.

Gruparea a fost filată timp de un an. Pentru migraţie ilegală, suspecţii reţinuţi ar putea sta la puşcărie cel mult şapte ani.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu