PERCHEZIŢII DE AMPLOARE la Soroca privind comercializarea drogurilor în proporţii mari. Mai multe persoane, reţinute

Embed:
Activitatea a două grupări infracţionale din Soroca, specializate în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, a fost destructurată de procurorii PCCOCS și ofiţerii INI
 
În urma efectuării a 5 percheziții acasă la suspecții care se ocupau cu cultivarea și comercializarea drogurilor, de tip marijuana, la domiciliul unuia din membrii grupării, a fost depistat un laborator dotat și echipat cu tehnică performantă pentru cultivarea plantelor de cânepă. Totodată, în gospodăria acestuia au fost depistate și ridicate bunuri materiale în valoare de circa 100.000 de lei, care au fost sustrase anterior din aceeași localitate. 
 
Ca urmare, liderul grupării în vârstă de 40 ani, originar din raionul Soroca, împreună cu alți trei complici, cu vârste cuprinse între 20-25 ani, au fost reţinuţi.
 
În vederea destructurării altei grupări specializate în comercializarea pastilelor ecstazy, amfetaminei și hașișului pe teritoriul raionului Soroca, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI au stabilit că suspecții vindeau pastilele extazy la un preț de 250 lei bucata, hașișul la un preț de 100 lei gramul și amfetamina la un preț de 700 – 900 lei gramul, diferitor consumatori din Soroca. 
 
În acest caz au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, originari și domiciliați în raionul Soroca, cu vâste cuprinse între 20-50 ani, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, bani proveniți din activitatea infracțională, înscrisuri de ciornă și droguri în proporții deosebit de mari, în special marihuană, pastile ecstazy, hașiș și amfetamină.
 
În urma operațiunii au fost reținuți patru suspecți. Pentru reținerea liderului grupării infracţionale a fost necesară intervenția echipa de descarcerare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, întrucât acesta s-a baricadat în apartamentul său încercând să fugă de la fața locului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu