Percheziții de amploare în țară. Mai multe întreprinderi din domeniul agricol, suspectate de evaziune fiscală

Embed:

Patru persoane au fost reținute în urma unor percheziții de amploare la mai multe adrese. Descinderile vizează un grup infracțional bănuit de evaziune fiscală în proporții de aproximativ cinci milioane de lei.

În total,  Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al MAI efectuează 28 de percheziții. 

Potrivit procurorilor pe cauze speciale, în dosarul penal sunt implicați oameni de afaceri din Republica Moldova, dar și cei de origine străină. Aceștia controlau, începând din 2016, activitatea a peste opt agenți economici din municipiului Chișinău, care importau și comercializau fructe și legume.

Sunt persoane care gestionau întreprinderile din umbră și comiteau evaziunile. Aveau marfă importată și nedeclarată, ca ulterior din marfa de 15 milioane respectiv în jur la cinci milioane lei neachitarea impozitelor.

Potrivit procurorilor, persoanele reținute sunt rude.

Persoanele sunt dintr-o familie, adică tata, feciorul și restul sunt prietenii lor. Vârsta e de la 50 și 25-30 de ani.

Activitatea grupului criminal a fost documentată timp de un an. Evaziunea fiscală se pedepsește cu închisoare de până la șase ani. Aceeași pedeapsă se aplică și pentru abuz de serviciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu