Percheziţii de amploare în România şi Bulgaria. Prejudiciul este de 1,3 milioane de lei

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti fac marţi dimineaţă 14 percheziţii în România şi Bulgaria, într-un dosar referitor la achiziţii intracomunitare de autoturisme, cu un prejudiciu de 1.360.000 de lei.

Percheziţiile din România au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu, fiind puse în aplicare şi 11 mandate de aducere, scrie digi24.ro.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada decembrie 2015- martie 2016,  mai multe persoane,  prin intermediul unei societăţi comerciale din Bulgaria au făcut  achiziţii intracomunitare de autoturisme,  pe care le-ar fi comercializat, integral, pe teritoriul României, prin intermediul unor parcuri auto. Prin utilizarea societăţii comerciale din ţara vecină, suspecţii ar fi  ascuns veniturile realizate din vânzare, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 1.360.000 lei”, anunţă Poliţia Română.

Percheziţia domicilară la sediul societăţii comerciale din Bulgaria se realizează cu sprijinul autorităţilor bulgare, în baza Legii nr. 302 / 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Persoanele identificate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu