PERCHEZIŢII DE AMPLOARE în Chişinău. Dealeri de droguri, care vindeau narcotice adolescenţilor, reţinuţi. Ce au descoperit oamenii legii

Embed:

O grupare infracţională specializată în punerea în circulație a drogurilor pe teritoriul municipiului Chișinău, dar şi în alte localităţi ale Republicii Moldova, a fost deconspirată. Forţele de ordine au identificat şi reţinut 11 suspecţi, cu vârstele cuprinse între 20 şi 25 de ani. Doi dintre bănuiţi au vârstele cuprinse între 50-55 de ani.

Unii membri primeau substanțele etnobotanice în cantități mari, iar alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici, în pachete de tip zip-lock, cu greutatea între 3-5 grame, ulterior erau distribuite pentru a le vinde dealerilor stradali. Aceștia, aflându-se în diferite locuri publice, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ din capitală și alte raioane ale țării, zilnic vindeau 100 de pachete consumatorilor, preponderent adolescenților, la un preț de 100 lei per pachet.

Presupusul lider al grupului se află în închisoare, iar persoanele apropiate acestuia aveau rolul de a depozita angro drogurile, apoi le puneau în pachete şi le transmiteau dealerilor stradali care le puneau în vânzare.

Printre persoanele implicate este şi o femeie, dar şi un pensionar al organelor de drept.

Oamenii legii au efectuat 15 percheziţii, astfel fiind depistate circa 200 de pachete cu etnobotanice. Cantitatea totală a drogurilor ridicate este de 3 kilograme.

Totodată, în urma descinderilor au fost ridicate cântare, ambalaje şi alte instrumente pentru împachetarea drogurilor. De asemenea, au fost găsite telefoane mobile, cartele SIM, calculatoare, peste 300.000 de lei şi înscrisuri de ciornă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 de ani de închisoare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu