Percheziţia CCCEC s-a soldat cu un ofiţer împuşcat şi 10 persoane reţinute, printre care un grănicer

10 persoane, dintre care un grănicer, au fost reţinute în urma percheziţiei întreprinse de Centru pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, în cadrul căreia un ofiţer a fost împuşcat în cap.

Potrivit Serviciului de Presă al CCCEC, colaboratorul Serviciului Grăniceri a fost reţinut pentru complicitate în comiterea contrabandei şi se află în Izolatorul CCCEC împreună cu alte 9 persoane, reţinute în acest caz.

Informaţia a fost oferită de CCCEC ca urmare a unei declaraţii lansate de Serviciul Grăniceri, care a menţionat că grupa mobilă s-a deplasat în satul Tudora după ce a primit apel telefonic de la Victor Busuioc, atenţionând că în locuinţa sa au intrat persoane necunoscute în cagule şi înarmate, care au deschis focuri de armă.

"Reieşind din competenţa activităţii Serviciului Grăniceri, şeful pichetului a contactat poliţistul de sector şi s-a deplasat în componenţa grupei mobile a pichetului la faţa locului. În apropiere de locuinţa solicitantului se afla poliţistul de sector şi alţi colaboratori ai CCCEC, care desfăşurau o operaţiune specială.  În rezultatul circumstanţelor apărute, ofiţerii CCCEC au solicitat ca doi colaboratori ai Serviciului Grăniceri să fie audiaţi în calitate de martori", se menţionează într-un comunicat de presă al Serviciului Grăniceri.

Potrivit CCCEC, însă, cei doi grăniceri sunt suspectaţi de complicitate în comiterea contrabandei.

CCCEC menţionează că în cadrul percheziţiei efectuate de ofiţerii Anticorupţie, acţiunile desfăşurate erau legale, autorizate de judecătorul de instrucţie. “Acţiunea s-a desfăşurat pe timp de zi, ora 21:00, ofiţerii erau echipaţi corespunzător. Aceştia s-au prezentat că sunt angajaţi ai Centrului Anticorupţie şi nu au comis niciun abuz prin intervenţia lor”, a declarat şefa Serviciului de Presă al CCCEC, Angela Starinschi.

Menţionăm că percheziţia din această noapte s-a făcut în mai multe case şi automobile şi face parte din ancheta privind o grupare criminală. Membrii acesteia sunt suspectaţi că ar fi săvârşit o infracţiune de contrabandă cu mărfuri în proporţii deosebit de mari. Este vorba de mărfuri care se aduceau din Ucraina în Republica Moldova. În cadrul acţiunii, un ofiţer CCCEC a fost împuşcat în cap.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu