Perchehziţii în celula lui Veaceslav Platon, după ce condamnatul a avut o intervenţie prin Skype. Ce au găsit oamenii legii

Embed:

Celula din penitenciarul nr. 13 din Chişinău, unde este deţinut rider-ul nr. 1 în CSI Veaceslav Platon, a fost percheziţionată astăzi. Acţiunile vin după ce în presă au apărut informaţii că Platon a avut o intervenţie prin skype la un proces din Ucraina. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, în celula condamnatului a fost depistat un telefon mobil, care a fost ridicat, iar administraţia închisorii s-a ales cu o anchetă internă.

"În cadrul percheziţiei a fost depistat şi ridicat un telefon mobil Iphone 6S de culoare alb-roz cu cartelă GSM în stare de funcţionare. Pe cazul dat se acumulează materialele necesare în conformitate cu prevederile articolului 273, Cod de Procedură Penală, cu remiterea în adresa Procuraturii Chişinău, oficiului Centru".,  a declarat MARIA PERŢEVA, purtătorul de cuvânt al ministerului Justiţiei 

Totodată, ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor stabili cum a ajuns telefonul mobil în mâinele condamnatului.

"Către minister nu a parvenit nicio solicitare din partea ministerului Justiţiei al Ucrainei de a participa Veaceslav Platon prin teleconferinţă în şedinţa de judecată de la Kiev", a mai spus MARIA PERŢEVA, purtătorul de cuvânt al ministerului Justiţiei 

Presa a scris că în data de 8 august, Veaceslav Platon a participat prin skype la o ședință de judecată de la Curtea de Apel de la Kiev. În cadrul procesului, magistraţii au examinat plângerea avocaților din Ucraina ai lui Veaceslav Platon contra deciziei primei instanţe, care a respins contestarea privind extrădarea din luna august 2016 a condamnatului în Republica Moldova.

CITEŞTE ŞI: Veaceslav Platon, nestingherit, cu internet în celulă. A intervenit prin Skype în procesul său penal de la Kiev

Secretariatul Curții de Apel din Kiev a menționat că intervenţia condamnatului a avut loc la insistenţele avocaţilor, fără ca instanța să solicite sau să urmeze procedurile speciale de asistență juridică aplicată în astfel de cazuri, prin intermediul ministerelor de Justiție ale ambelor state.

PUBLIKA.MD amintește că Veaceslav Platon ar oferi zece milioane de dolari deputaților alianței ACUM-PSRM ca să-l elibereze din închisoare. Suma ar fi fost dublată faţă de cea anunţată în presă la sfârșitul lunii iunie, după refuzul Kievului de a declara ilegală extrădarea în 2016 în Republica Moldova a raiderului numărul 1 în CSI. 

Lasă un comentariu