Pentru o viață activă la orice vârstă! 11 bătrâni din toată ţara au primit diplome de onoare şi premii din partea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

Embed:
Vârsta înaintată nu este o piedică pentru implicarea activă a persoanelor în etate în viaţa socială. 11 bătrâni din toată ţara au primit diplome de onoare şi premii din partea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru merite deosebite în diverse domenii de activitate în cadrul concursului „Pentru o viață activă la orice vârstă”.

"- Felicitări doamna Ganea, multă sănătate vă dorim.
- Multumesc mult."

Lidia Ganea are 72 de ani şi este din satul Ruseștii Noi, Ialoveni. Toată viața, femeia a fost profesoară, iar când a venit vremea să se pensioneze i-a fost greu să renunţe la viaţa activă, aşa că a creat Asociația Persoanelor în Etate. În ultimii ani de activitate, ea a reuşit să construiască o fântână, un pod, dar şi o troiţă în sat.

"Ne-am gândit care este următorul lucru care trebuie să-l efectuăm, s-a votat şi s-a propus fântână. Avem nevoie de o fântână urgentă lângă stadion pentru că vin diferiţi copii din diferite localiăţi, vârstnici, copii care joacă forbal şi nu au apă", a declarat Lidia Ganea, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor în Etate din Ruseştii Noi.

"- Este apa foarte gustoasă, să veniţi să vedeţi, din ciutură este şi mai gustoasă. Este bună"

"S-a construit bine, au fost oameni, femei care au dat mâncare, au muncit, au scos găleţi de pământ. A fost frumos aici, a lucrat lume multă."

"Se lucrează foarte bine şi foarte mult îmi place cum doamna Ganea lucrează, ne organizează, ne grămădeşte."

"După ce am terminat de construit fântâna ne-au mai rămas bani, şi propunerea a venit de la mai mulţi membri ai asociaţiei că trebuie de construit de urgenţă un pod pe unde să treacă maşinile, tractoarele spre loturile de pământ", a zis  Lidia Ganea, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor în Etate din Ruseştii Noi

Oamenii au apreciat munca depusă de către persoanele în etate în localitatea lor.

"E foarte necesar. Noi suntem din altă mahala dar circulăm pe aici, ne ducem la noi la vie. E foarte bun că s-a făcut."

"Clar că e bine, e în ajutorul oamenilor, nu înconjurăm mult, drumul e mai bunişor aici. Mulţumim organizatorilor care au făcut asta."

Ministrul Sănătăţii a declarat că persoanele care au participat la concurs dau dovadă că sunt un exemplu al societăţii.

"Criteriile de selectare a participanţilor constau în activitatea lor civică. Noi pledăm pentru non-discriminare de vârstă şi ne dorim ca ei să fie un exemplu pentru restul, astfel încât oamenii când ies la pensie să nu se izoleze şi să stea acasă", a declarat Silvia Radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

În ţara noastră locuiesc peste 630 de mii de persoane ce depăşesc vârsta de 60 de ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu