Pentru o Capitală mai curată! Peste 1.000 de coșuri de gunoi vor fi instalate în oraș

Embed:

Peste o mie de coşuri de gunoi, inclusiv pentru gunoiul selectiv, vor fi instalate în Capitală. Acestea sunt din metal şi lemn şi au început deja să fie montate în preajma staţiilor de aşteptate şi parcuri. Proiectul este realizat de Primărie în colaborare cu Ministerul Mediului.

Autorităţile speră că, de acum în colo, oamenii să fie mai conştiincioşi, iar Chişinăul mai curat.

Oamenii spun că sunt nevoiţi deseori să meargă cu gunoiul acasă, întrucât pe străzile Capitalei nu sunt suficiente pubele. 

Apelul oamenilor se pare că a fost auzit de către autoritările Capitalei. Muncitorii de la Direcţia Locativ-comunală au început să instaleze peste o mie de coşuri de gunoi cu o capacitate de 50 de litri, inclusiv pentru gunoiul selectiv.

Primele au instalate în sectorul Botanica şi Telecentru. Autorităţile speră să-i facă pe oameni să fie mai conştiincioşi. 

"Vom putea acumula gunoiul ca să nu nimerească ştim noi pe unde, atât pe gazon, cât şi pe asfalt. Jumătate vor fi instalate în parcuri şi scuaruri, jumătate vor fi instalate la staţii şi la locuri de uz comun. Vom avea divizate coşuri: hârtie, sticlă", a spus şeful Direcţiei Locativ-Comunale Chişinău, Petru Gontea.

Proiectul costă peste 3 milioane de lei. Banii sunt oferiţi de Primărie şi Ministerul Mediului.

În total, în Capitală ar trebui instalate aproximativ 5.000 de coşuri de gunoi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu