"Pentru independenţa justiţiei, magistraţii trebuie aleşi de popor"

Reforma în justiţie nu va aduce schimbări importante. Magistraţii vor fi nevoiţi să ia decizii politice. Astfel, chiar dacă vor încălca legea, ei nu vor fi pedepsiţi. De această părere sunt specialiştii în domeniu, care şi-au exprimat punctul de vedere în cadrul emisiunii „Zi de zi”, de la Publika TV.  

Reforma în justiţie cere pedepse. Dar acest lucru va duce la clasificarea magistraţilor în ai noştri şi alţii. În aceste condiţii judecătorii vor fi nevoiţi să ia decizii politice. Aceştia nu vor fi schimbaţi prea curând pentru că sunt de ai casei. Dacă doamne fereşte un procuror ar intenta un dosar pe numele unui judecător din „gaşcă” va avea nopţi albe”, a declarat Ion Dron, preşedintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice.

Fostul judecător Pavel Midrigan, afirmă că aceşti magistraţi comit ilegalităţi, în mod conştiincios. „Sunt cazuri când judecătorii încalcă legea ştiind că nu vor fi pedepsiţi”, susţine Midrigan.

„Cei care se lupta pentru putere vor să deţină controlul asupra justiţiei. La momentul actual componeneţa CSM nu se conformează actelor internaţionale, la capitolul reprezentativitate. Reforma nu va soluţiona problemele cetăţenilor pentru că nimeni nu le apără. De aceea, noi propunem ca judecătorii să fie aleşi de cetăţeni”, este de părere avocatul Veaceslav Ţurcan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu