Pensionarii, în căutarea locurilor de muncă. Care au fost ofertele la un târg inaugurat în capitală

Embed:

Peste 700 de locuri de muncă sunt propuse la un târg inaugurat astăzi în capitală. Angajatorii spun că, în prima zi, tinerii nu s-au arătat interesaţi de oferte. Cei mai mulţi vizitatori au fost persoane de vârsta a treia.

Nina Rotaru a lucrat 40 de ani în domeniul dreptului, iar acum vrea să-şi găsească un loc de muncă ce i-ar aduce un venit pentru existenţă.

"Nu mă interesează nici salariul extra-mare. Să fie comod, unde se desfăşoară întreprinderea şi un lucru permanent", a spus pensionara Nina Rotaru. 

Femeia spune că încearcă să se angajeze de patru luni. Ea crede că principalul impediment este vârsta.

"Nu-i interesează profesionalismul ori experienţa. Pe dânşii îi interesează grafa, unde ziua de naştere", a mai spus femeia. 

În aceeaşi situaţie sunt zeci de vârstnici:

"Ei refuză direct, fără ocolişuri. Dar ar trebui să fie altfel. Pe angajatori nu-i interesează oamenii de vârsta a treia."

"- Ce salariu aţi dori? - Nici nu m-am gândit. Cred că vreo cinci mii de lei va fi bine."

Unii angajatori recunosc faptul că tinerii au mai multe șanse să-și găsească un loc de muncă.

"Problema este că oamenii în vârstă nu fac faţă volumului de muncă şi programului zilnic", a declarat angajatorul unei companie, Svetlana Crețu. 

La Târgul locurilor de muncă participă 30 de agenţi economici. Cele mai multe oferte sunt în domeniile bancar, comerţ, industrie sau IT, iar salariile pornesc de la 2.500 de lei.

Evenimentul se va desfăşura până în data de 1 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu