Pensionar cu salariu: Gorincioi continuă să exercite funcţia de membru al CCA, deşi a atins vârsta de pensionare

Embed:

A atins vârsta de pensionare, dar ocupă o funcţie într-o instituţie publică. Este vorba despre membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi. Preşedintele Comisiei parlamentare mass-media spune că funcţia este încă vacantă, din cauza imperfecţiunilor Codului Audiovizualului.

Parlamentul a declarat vacantă funcţia lui Gorincioi pe 8 iulie 2011, dar acesta este încă membru al CCA. Preşedintele Comisiei parlamentare mass-media a dat asigurări că în cel mai scurt timp va fi iniţiat un concurs.

"Urmează să demarăm procedura pentru suplinirea funcţiei. Cred că după vacanţa parlamentară să revenim la acest subiect. Această prucedură nu este bine stipulată în Codul Audiovizualului", a menţionat preşedintele Comisiei mass-media, Chiril Lucinschi.

Anterior, Comisia a expediat o interpelare în care cerea explicaţii de la CCA pentru faptul că nu a sesizat Parlamentul despre atingerea vârstei de pensionare a lui Gorincioi.

"Ceea ce a depins de Consiliul Coordonator al Audiovizualului atunci când dumnealui a atins vârsta de pensionare, Parlamentul a fost sesizat. Atunci când domnul Gorincioi şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte am transmis această decizie Consiliului Parlamentului", a menţionat preşedintele CCA, Marian Pocaznoi.

Gheorghe Gorincioi a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului în luna martie 2011, pe motiv că a atins vârsta de pensionare, dar a rămas în calitate de membru al CCA. Potrivit Codului Audiovizualului, Gorincioi era obligat să anunţe Legislativul despre atingerea vârstei de pensionare cu 30 de zile înainte de a împlini 62 de ani, lucru care nu s-a întâmplat. Gheorghe Gorincioi figurează în calitate de învinuit într-un dosar de corupere pasivă, acesta neagă, însă, acuzaţiile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu