Penitenciarul de la Rusca, drama copiilor care își petrec viața după gratii, deși nu au comis nicio crimă

Îşi încep viaţa după gratii, deşi nu au comis nicio crimă. Este vorba despre copiii care stau în penitenciarul de la Rusca, împreună cu mamele lor condamnate. Pentru a le oferi o rază de fericire, un grup de mame s-a mobilizat şi a reuşit să colecteze toate cele necesare pentru a amenaja o cameră specială pentru acest micuţi.

Liuba Tataru a fost condamnată pentru trafic de minori. Femeia a născut cel de-al doilea copil după gratii.

"Când e timpul rău, când e frig, trebuie, într-adevăr, dar iarăşi nu e aceia condiţie şi nu e loc unde trebuie să crească un copil. Să fie o cameră de lux aceasta pentru copii, dar noi oricum ne simţim că suntem în detenţie şi ei şi noi.

Mamele deţinute sunt mulţumite de ajutorul acordat, dar şi-ar dori mai mult sprijin.

"Ei nu văd nimic altceva, în fiecare zi una şi aceiaşi. Aceleaşi feţe, ocupaţii. E salutabil momentul acesta, mersi ei pentru aceasta dar eu cred că era mult mai binevenită o altă. Chiar ceea ce ţine de alimentaţia copiilor."

Pentru acest proiect au fost cheltuite 35 de mii de lei. Lucrările au început acum câteva zile şi vor fi gata săptămâna viitoare.

"După terminarea reparaţiei practic o să fie posibilitatea de a amenaja camera ca copii să se folosească. La săptămâna viitoare deja o să fie gata. Brigada de construcţie a penitenciarului cu mâinile lor au fost o parte din lucrări efectuate", a spus şeful-adjunct penitenciarul Rusca, Oleg Popovschi.

În penitenciarul de la Rusca sunt şapte copii. Micuţii stau lângă mamele lor până împlinesc vârsta de trei ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu