PENIBIL: Cele mai înspăimântătoare lucruri pe care le-ar putea face hackerii pe telefonul tău

Telefoanele mobile sunt printre cele mai importante lucruri pe care le deține un om în ziua de azi. Însă cantitatea uriașă de informații personale înmagazinate în aceste dispozitive, le transformă, în același timp, în ținte preferate ale hackerilor din toată lumea, scrie playtech.ro.

Dacă luăm în considerare tehnologia pe care aceștia o au la dispoziție în ziua de azi, posibilitatea de a avea telefonul compromis devine, într-adevăr, una înspăimântătoare. Mai jos, găsiți câteva dintre cele mai periculoase acțiuni pe care le-ar putea întreprinde infractorii online.

1. Pot bloca telefonul pentru a te obliga să-i plătești

Atacurile ransomware se folosesc de criptare pentru a bloca informațiile găzduite pe dispozitive. O companie de securitate ar fi descoperit un program de tip malware care pune în pericol chiar și utilizatorii de dispozitive mobile.

În mod normal, programele de acest fel necesită instalarea unui anumit APK din partea utilizatorilor sau efectuare unei anumite acțiuni, însă, în situația de față, avem de-a face cu un software mult mai periculos. Asta deoarece singurul lucru necesar pentru a vă expune în fața acestuia este vizitarea unui anume site.

Și mai îngrijorător este faptul ca asemenea hackeri nu țin cont de entitățile pe care le șantajează. Cel mai recent caz cu o infecție ransomware de proporții a vizat un spital din Los Angeles, unde directorii instituției au plătit o sumă semnificativă de bani pentru a-și debloca întregul sistem informatic.

2. Îți pot folosi camera foto fără ca tu să știi

În urmă cu ceva vreme, unele publicații online au popularizat un software denumit PlaceRaider. Folosindu-se de camera foto a telefonului și de senzorii din interiorul acestuia, PlaceRaider putea fotografia încăperi și putea crea modele tridimensionale, fără ca utilizatorul să știe.

Pentru a ascunde acest lucru, PlaceRaider putea chiar să dea volumul telefonului pe minim, astfel încât nicio persoană nu ar fi auzit zgomotul făcut prin realizarea unei imagini. Pe lângă faptul că putea să creeze modele tridimensionale ale casei în care locuia un individ, PlaceRaider putea chiar să fotografieze documente importante, care i-ar fi ajutat pe hackeri să fure bani.

3. Pot folosi telefonul tău pentru a accesa alte dispozitive

Hackerii pot accesa asistentul personal dintr-un dispozitiv și, în același timp, pot folosi telefonul drept o platformă pentru lansarea unor atacuri viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu