Penalul fugar Renato Usatîi, interceptat de hackeri. Legătura cu Serviciile Secrete Ruse şi raiderul Platon

Embed:

Primarul fugar Renato Usatîi și formațiunea "Partidul Nostru" sunt coordonate de serviciile secrete ruse, iar cel care îi finanţează este așa-numitul raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon. Mai mult, Usatîi cunoștea despre pregătirea atentatului asupra liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Toate acestea rezultă din corespondența lui Usatîi prin poştă electronică şi mesagerie, care au fost sparte de hackeri și făcute publice. Renato Usatîi a respins acuzaţiile.

Renato Usatîi i-a scris adjunctului său din partid, Nicolae Țipovici, că-i pare rău că planul de asasinare a lui Vlad Plahotniuc nu a fost dus la bun sfârșit. Fugarul i-a dat indicații să nege toate legăturile cu asasinii și să transforme totul într-un banc.

Usatîi îi spune să nu mai discute cu oamenii lui Grișa, adică ai interlopului Grigore Caramalac.

Legăturile cu lumea interlopă, dar și dirijarea unor atentate nu se opresc aici. Usatîi a recunoscut că i-a dat bani killerului Vitalie Proca, pentru ca acesta să nu spună că el a comandat atentatul asupra bancherului Gherman Gorbunțov acum cinci ani.

Bani ar fi primit şi rudele lui Proca, pe care Usatîi îi numeşte debili şi lepădături.

Usatîi ar fi vorbit cu Andrei Năstase ca rudele lui Vitalie Proca să apară la postul Jurnal TV. 

Într-o altă discuţie, de această dată cu fostul deputat comunist Alexandru Petkov, penalul Usatîi scrie că formațiunea "Partidul Nostru" este coordonată de serviciile secrete ruse. Potrivit portalului care a făcut publice convorbirile, ar fi vorba de oameni din conducerea FSB. Usatîi i-a scris lui Petkov că este nemulțumit de autoritățile de la Kremlin, pentru că îi creează o imagine pozitivă lui Igor Dodon în detrimentul raitingului său.

Într-o altă convorbire cu subalternul său Nicolae Țipovici, Usatîi a menționat că are influență asupra polițiștilor ruși. Usatîi și-a amenințat colegii de partid că dacă vor părăsi formațiunea, vor fi arestați la Moscova sau vor fi plimbați în portbagaj.

El a mai scris că este finanțat de Veaceslav Platon, care crede că Usatîi este singurul care ar putea să-l scoată din închisoare dacă ajunge la putere.

De asemenea, din mesajele lui Usatîi reiese că el, alături de Andrei Năstase și Maia Sandu, ar coordona protestele eșuate ale societății civile, faţă de modificarea codului electoral.

Membrii formaţiunii Partidul Nostru i s-au plâns lui Usatîi că șoferii refuză să transporte oamenii de la Bălți la Chişinău. Primarul penal a insistat ca acestora să li se propună mai mulți bani, pentru că i-a promis lui Andrei Năstase o mie de protestatari.

Totodată, Usatîi l-a încurajat pe Grigore Petrenco despre faptul că ar fi vorbit despre el cu "oameni de la Moscova", fiind vorba cel mai probabil de serviciile speciale ruseşti care au decis să-l activizeze, pentru că a dispărut din spaţiul public.

Petrenco ar fi fost de acord să execute indicaţiile primite, dar a cerut garanţii şi acoperire.

Usatîi i-a răspuns că i se vor acorda ubani. La rândul său, Renato Usatîi a primit sfaturi și de la fostul deputat comunist Mark Tkaciuk.

Acesta i-a spus să se prefacă susținător al Maiei Sandu, precizând că alegătorii lui sunt nişte proletari agramați, iar misiunea lor este să destabilizeze situația din țară.

Într-o conferinţă de presă, Renato Usatîi a declarat că mesajele sunt trucate. Acesta a încercat să demonstreze metodele de falsificare:

"Este scris "last seen 2 minutes ago", dacă voi intraţi pe Viber vostru veţi vedea că această frază este folosită defapt în WhatsApp, în Viber aşa ceva nu este".

Totuşi, Usatîi a recunoscut că poşta lui electronică a fost spartă de hackeri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu