Penalul fugar Renato Usatîi, implicat într-o SCHEMĂ ILEGALĂ de transmitere a banilor pentru eliberarea unui deţinut (VIDEO)

Embed:

Schemă ilegală de transmitere a unei sume băneşti din or. Moscova, Federația Rusă, în Republica Moldova. Schema a fost descoperită de Operaţiunea comună a IGP ţi PCCOCS. Banii erau destinaţi eliberării unui deținut din penitenciarul din țară. 

În urma investigaţiilor și a perchezițiilor, a fost  ridicată suma de 10 mii euro, de la unul dintre suspecții reținuți. Bărbatul a recunoscut că banii au fost transmiși prin intermediul trenului, din or. Moscova, Federația Rusă, de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca.

Bănuitul de asemenea a recunoscut că a transmis anterios o sumă în valoare de 1600 de dolari, cu care s-ar fi întâlnit în apropierea bisericii armenești din strada Valea Trandafirilor.

Totodată, ofiţerii au efectuat percheziții în celula unui deținut din penitenciarul oraşul Soroca, care ar fi avut un rol de intermediator.

Probele indică faptul că Renato Usatîi urma să-i transmită lui Vitalie Proca, un ajutor financiar, în suma de 12 mii de dolari, iar aceşti bani urmau să fie daţi pentru eliberarea unui deținut din penitenciarul din ţară.

Mai multe persoane, contactate în acest sens, au refuzat să se implice în această schemă ilegală.  

Banii, în sumă de 10 mii de euro, primiți la Gara din Moscova de la o persoană neidentificată, au ajuns în Moldova prin intermediul unui însoțitor de vagon de pe ruta Moscova-Chișinău, acțiuni care au fost coordonate telefonic de către Vitalie Proca.

La vamă au fost reținute trei persoane, care au dat declarații și au confirmat circumstanțele cazului.

De asemenea, procurorii PCCOCS și organul constatator posedă mai multe interceptări telefonice, dar și copii ale discuțiilor pe aplicația Viber ce se aflau în telefoanele ridicate de la cei implicați.

Cauza penală se află în gestiunea PCCOCS.   

Lasă un comentariu