Pelerină din mătasea colectată de la un milion de păianjeni VIDEO

Embed:

Este confecţionată din pânzele strânse de la peste un milion de păianjeni. O pelerină fabricată din acest tip de ţesătură a fost expusă la muzeul londonez "Victoria şi Albert". La crearea piesei vestimentare au muncit 80 de oameni, timp de mai bine de 3 ani.

Nu este tipul de pelerină pe care a-ţi vrea să o purtaţi atunci când ieşiţi în oraş, cert este că dacă aţi face asta, aţi atrage toate privirile. Este unică, deoarece la fabricarea ei a fost folosită mătasea produsă de un păianjen din specia Păianjenilor ţesători aurii, răspândiţi în multe regiuni din Africa.

"Culoarea aurie este naturală, nu am vopsit-o sau modificat-o în vreun fel. Noi doar am strâns toate firele împreună, acestea erau pur şi simplu împrăştiate prin aer", a menţionat creatorul Simno Peers.

Pentru a confecţiona pelerina, păianjenii erau adunaţi dimineaţa devreme, timp în care era colectată mătasea produsă de aceştia, după care insectele erau lăsate din nou în libertate. Firele de mătase erau apoi prelucrate la un război de ţesut.

"Aţa e suprinzător de uşoară, dar extrem de rezistentă. Nu se simte aproape deloc la atingere, poate doar un pic de căldură", a spus co-producătorul, Nick Codley.

Pelerina de aproape 4 metri va putea fi admirată în muzeul "Albert şi Victoria" din Londra până pe 5 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu