Pele are statuie din ceară. Figura legendarului fotbalist a fost expusă la Muzeul Selecţionatei Braziliei

Embed:

Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a legendarului Pele, la muzeul echipei naţionale din oraşul Rio de Janeiro. Figura din ceară a fost creată cu ocazia aniversării a 50 de ani de la cucerirea Cupei Mondiale din 1970.

La eveniment au fost prezenţi nouă coechipieri ai lui Pele de la turneul final din Mexic şi mai mulţi copii care au făcut poze.

"Fără îndoială, Pele este un exemplu pentru noi, un om şi un fotbalist exemplar. Ca sportiv, el este alesul şi până în ziua de azi rămâne cel mai bun fotbalist din lume", a spus fostul fotbalist, Jairzinho.

Legendarii jucători au primit medalii din partea forului de profil, iar apoi au avut ocazia să ridice încă odată trofeul lui Jules Rimet. 

Pele, care nu iese din casă, având probleme de sănătate, nu a fost prezent la eveniment, dar a apreciat statuia ca fiind perfectă, anunţă presa din Brazilia.

La Cupa Mondială din 1970, "Selecao" a câştigat toate cele şase meciuri. În finală, Brazilia a învins Italia cu scorul de 4-1, iar unul din goluri a fost marcat de Pele.

loading...

Lasă un comentariu