Peisaj înfiorător pe o plajă din Turcia: Cadavrele a mai multor copii, aduse de ape

Embed:

Autoritățile turce au descoperit marți dimineață, pe o plajă din vestul țării, cadavrele a cel puțin nouă migranți, printre care mai mulți copii, victime ale naufragiului ambarcațiunii cu care încercau să ajungă pe insula grecească Lesbos.

Paza de coastă a reușit să salveze opt din cei 22 de migranți aflați la bordul ambarcațiunii. Marți dimineață, căutările continuau pentru găsirea celor dispăruți. 

Ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza vremii nefavorabile, la scurt timp după plecarea din regiunea de coastă Dikili, au precizat autoritățile.

Cadavrele a nouă dintre migranți au fost găsite ulterior pe o plajă din districtul Ayvalik, mai la nord, la câteva mile marine de insula Lesbos.

Conform Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), în jur de 700 de persoane, în majoritate refugiați sirieni și irakieni, și-au pierdut viața ori au fost date dispărute în 2015 în tentativa de traversare a Mării Egee spre Grecia, poarta de intrare în Uniunea Europeană. 

În pofida temperaturilor scăzute și a condițiilor meteo dificile, numeroși migranți continuă să se îmbarce pentru această traversare periculoasă, afirmă autoritățile turce. 

La sfârșitul lunii noiembrie, Turcia și Uniunea Europeană au ajuns la un acord ce prevede un ajutor comunitar de 3 miliarde de euro pentru Ankara în schimbul angajamentului vizând un control mai bun al frontierelor și cooperarea în lupta împotriva traficanților de migranți, încheie Agerpres.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu