Peisaj glaciar în România. Cum arată zonele montane, acoperite de un strat gros de zăpadă (VIDEO)

Deși mai sunt doar câteva săptămâni până la venirea verii, cel puțin în calendar, iarna se pare că a revenit în România. Imagini incredibile, în mai multe zone din țară, cu un strat generos de zăpadă, dovedesc o schimbare a climei care ne dă fiori. 

În zona de munte a nins toată noaptea și s-a depus deja un strat de zăpadă. Aceste imagini au fost surprinse în localitatea Drăgoiasa, comuna Panaci, din județul Suceava. Pe drumurile din zona montană circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, relatează realitateadesuceava.net.

Iarna a revenit în zona de munte a județului Bistrița-Năsăud. În Pasul Tihuța, care face legătura între Bistrița-Năsăud și Suceava, a nins, iar pe DN 17 se circulă în condiții de iarnă, fiind necesară intervenția utilajelor de deszăpezire. Situația este identică și pe DN 17C, în zona Dealul Ștefăniței, la limita cu județul Maramureș. 

În județul Bistrița-Năsăud, în noaptea de luni spre marți, mercurul din termometre a scăzut considerabil.

În Pasul Tihuța, la peste 1.200 de metri altitudine a nins, iar  pe DN 17, a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire.

De asemenea, și pe DN 17C, în zona Dealul Ștefăniției s-a așternut un strat de zăpadă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu