Pedepse pentru fraudarea alegerilor VEZI AICI

Embed:

Votarea multiplă la alegerile de azi poate fi pedepsită cu doi ani de închisoare. Este cea mai aspră pedeapsă pentru alegătorii care în mod intenţionat vor vota de mai multe ori, sau vor încerca să utilizeze un act de identitate fals.

Riscaţi să fiţi pedepsiţi şi în cazul în care veţi avea un comportament inadecvat şi veţi face agitaţie electorală pentru unul dintre candidaţi.

În ziua votării, nimeni nu are voie să facă agitaţie electorală în incinta secţiilor de vot sau în preajma acestora. Cei care nu vor respecta aceste reguli, riscă o amendă între 200 şi 800 de lei.

Observatorii, delegaţi de către organizaţiile neguvernamentale şi partidele politice să monitorizeze procesul de votare, vor avea dreptul să sesizeze orice încălcare.

Alegătorii nu au voie nici să voteze de mai multe ori. Dacă se va demonstra că aţi încercat să fraudaţi alegerile, riscaţi până la doi ani de puşcărie.

De asemenea, orice concurent electoral sau alegător poate fi sancţionat şi pentru împiedicarea exprimării dreptului la vot, falsificarea rezultatelor alegerilor, deschiderea urnelor înainte de termen sau sustragerea buletinelor de vot din secţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu