Pedepse MAI DURE pentru cruzime faţă de animale! Proiectul va fi dezbătut în Parlament

Embed:

Cruzimea faţă de animale ar putea fi pedepsită mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat, recent, la Parlament de către un grup de deputaţi.

Printre prevederile documentului sunt amenzi de aproape trei ori mai mari pentru mutilarea animalelor, dar şi pentru condiţii neadecvate de întreţinere a acestora.

Proiectul de modificare a Codului Contravențional prevede amenzi de până la 2400 de lei pentru persoane fizice şi de până la 10 mii de lei pentru cele cu funcţii de răspundere, pentru mutilarea sau acţiuni care au dus la moartea animalului.

Pentru nerespectarea condiţiilor sanitar-veterinare de întreţinere a animalelor stăpânii acestora ar putea fi amendaţi cu până la 2.000 de lei.

Totodată, incitarea animalelor de companie împotriva oamenilor sau altor animale ar putea fi sancționată cu până la 4.000 de lei.  

În proiect este menţionat că măsurile propuse sunt necesare în condiţiile în care anual sunt înregistrate mii de cazuri de cruzime faţă de animale, iar sancţiunile  prevăzute de legislaţia actuală sunt nesemnificative.

Amenda maximă pentru violenţă faţă de animale este acum de 800 de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu