PEDEPSE DURE pentru doi violatori din Capitală. Cum au reuşit victimele să anunţe poliţia

Embed:

Pedepse mai dure pentru doi locuitori ai Capitalei, ambii recunoscuţi vinovaţi de viol.  

Potrivit procurorilor, în primul caz, acuzatul de 31 de ani din comuna Truşeni a violat timp de două zile o femeie de 42 de ani. Totul s-a întâmplat chiar în casa inculpatului, iar femeia nu a putut să se salveze, deoarce acesta încuiase poarta. Abia peste două zile femeia a reuşit să fugă, după ce agresorul a adormit. Victima a sărit gardul, a luat un taxi şi a rugat şoferul să cheme poliţia.

Magistraţii primei instanţe i-au aplicat inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au atacat-o, astfel au obţinut la Curtea de Apel Chişinău o condamnare cu executare pentru agresor de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Cel de al doilea caz a avut loc în anul 2016, într-o pădure din apropierea satului Cimişeni, raionul Criuleni. Un inculpat de 40 de ani a ademenit o tânără de 19 ani, cu care făcuse cunoştiinţă cu o zi înainte. Bărbatul a urcat victima cu forţa în maşină şi a abuzat-o sexual.

Fata a reuşit să-i expedieze prietenului său coordonatele sale de localizare prin GPS, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul reţinut şi deferit justiţiei.

Prin sentinţa primei instanţe, magistraţii l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă non-privativă de libertate. Nefiind de acord cu verdictul prea blând, procurorii l-au contestat, individul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

De asemenea, el urmează să-i achite victimei un prejudiciu moral şi material de 32.000 de lei, iar încă 10.500 de lei vor fi achitaţi în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu