PEDEPSE DURE pentru doi violatori din Capitală. Cum au reuşit victimele să anunţe poliţia

Embed:

Pedepse mai dure pentru doi locuitori ai Capitalei, ambii recunoscuţi vinovaţi de viol.  

Potrivit procurorilor, în primul caz, acuzatul de 31 de ani din comuna Truşeni a violat timp de două zile o femeie de 42 de ani. Totul s-a întâmplat chiar în casa inculpatului, iar femeia nu a putut să se salveze, deoarce acesta încuiase poarta. Abia peste două zile femeia a reuşit să fugă, după ce agresorul a adormit. Victima a sărit gardul, a luat un taxi şi a rugat şoferul să cheme poliţia.

Magistraţii primei instanţe i-au aplicat inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au atacat-o, astfel au obţinut la Curtea de Apel Chişinău o condamnare cu executare pentru agresor de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Cel de al doilea caz a avut loc în anul 2016, într-o pădure din apropierea satului Cimişeni, raionul Criuleni. Un inculpat de 40 de ani a ademenit o tânără de 19 ani, cu care făcuse cunoştiinţă cu o zi înainte. Bărbatul a urcat victima cu forţa în maşină şi a abuzat-o sexual.

Fata a reuşit să-i expedieze prietenului său coordonatele sale de localizare prin GPS, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul reţinut şi deferit justiţiei.

Prin sentinţa primei instanţe, magistraţii l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă non-privativă de libertate. Nefiind de acord cu verdictul prea blând, procurorii l-au contestat, individul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

De asemenea, el urmează să-i achite victimei un prejudiciu moral şi material de 32.000 de lei, iar încă 10.500 de lei vor fi achitaţi în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Pe aceeaşi temă