PEDEPSE ASPRE pentru şoferii băuţi la volan. Vinovaţii vor munci la morgă sau în cimitire

 
Embed:

Lista pedepselor pentru şoferii care trag la măsea în timp ce conduc a fost modificată. În locul amenzilor, poliţiştii îi vor obliga pe şoferii prinşi beţi criţă la volan să măture străzi sau chiar să lucreze la morgă sau cimitire. Propunerile se regăsesc într-un pachet de modificare a legislaţiei rutiere prezentat la Guvern în cadrul ședinței Consiliului pentru Securitatea Circulației.

"Vom exclude amenda pentru condusul în stare de ebrietate pentru că ea nu s-a dovedit a fi eficientă. Cei care vor fi prinși de acum înainte în stare de ebrietate avansată vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității. Muncă în centre pentru persoane cu dizabilități, muncă la morgă, muncă în cimitire", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

De asemenea, premierul a propus ca şoferii băuţi la volan să fie lipsiţi imediat de permis, fără posibilitatea acordării unui carnet temporar pe durata procesului de judecată. Potrivit proiectului, conducătorii auto vor fi obligați să participe şi la programul de probațiune realizat de Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Cursul va costa patru mii de lei şi va conţine 20 de ore. Atunci când șoferii vor încerca repetat să obțină permisul de conducere, ei vor trebui să prezinte dovada că au participat la aceste instruiri. 

" Va contribui la responsabilizarea cât şi la sensibilizarea conducătorilor auto în vederea neadmiterii faptelor de conducere sub influenţa alcoolului ", a menţionat Viorel Bulimaga, specialistul superior al Direcției management operațional al INP.

Mulţi şoferi susţin înăsprirea pedepselor.

"Minunat. Se vor învăţa minte. Cu banul a achitat şi a uitat, dar asta îl va învăţa minte ce o făcut".

"Sunt de acord. Beat la volan este o chestie pur şi simplu aberantă, acesta este un lucru criminal să te urci beat la volan".

"Nu are nimeni absolut dreptul să suie servit la volan ".

Potrivit datelor statistice, din cinci mii de accidente rutiere produse în ultimii doi ani, peste 600 dintre ele au fost cauzate de șoferi beţi.

CITEŞTE ŞI: Filip: Cei care vor fi prinși de acum înainte în stare de ebrietate avansată vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu