Pedepse aspre pentru şoferi! Cum vor fi sancţionaţi cei care vor încerca să corupă inspectorii de patrulare

Embed:

Pedepse mai aspre pentru şoferii care dau mită. Potrivit unui proiect de modificare a Codului Penal, elaborat de Ministerul de Interne, conducătorii auto care vor încerca să-i corupă pe inspectorii de patrulare riscă şi să fie lipsiţi de dreptul de a conduce vehiculele pe o perioadă de până la cinci ani.

Proiectul vine după ce, anterior, premierul Iurie Leancă a solicitat sancţiuni mai dure pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie, în special pentru cei care încearcă să-i mituiască pe poliţişti. Şoferii spun că iniţiativa este bună, doar că şi agenţii de circulaţie certaţi cu legea ar trebui pedepsiţi mai dur.

''De acord. Nu trebuie să dai mită. Si poliţia nu trebuie sa ia. Dacă au încălcat regulile, lasă să-i pedepsească'', spune un bărbat.

''Câteodată, ca să nu pierzi permisul de conducere, este mai uşor să dai mită. Poliţia trebuie să se poarte în aşa fel cu şoferii, încât să nu-i provoace să dea şpagă'', mai spune o persoană.

''Da cei care fac situaţia, ca şoferii să fie nevoiţi să propună mită, cu dânşii ce trebuie de făcut? Întâi lasă să facă regulă între dânşii, să facă regulă cu parcările, iar după asta lasă să apucă de populaţie'', a menţionat o persoană.

În prezent, pentru asemenea infracţiuni, Codul Penal prevede închisoare pe un termen de şase ani şi amendă în mărime de până la 80 000 lei, nu şi suspendarea permisului de conducere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu