Pedeapsă prea blândă pentru şeful unei direcţii din cadrul Preturii Buiucani. ANUNŢUL procurorilor

A primit o pedeapsă prea blândă. Procurorii vor contesta sentinţa prin care şeful Direcţiei Educaţie Tineret şi Sport din cadrul Preturii sectorului Buiucani a fost achitat pentru două capete de acuzare.

Potrivit procurorilor, în anul 2014, funcţionarul a ordonat, în mod ilegal, directorilor a două instituţii de învăţământ din Chişinău să ofere unui agent economic două spaţii pentru instruirea conducătorilor auto. În urma acordării nejustificate în locaţiune a spaţiilor, a fost cauzat un prejudiciu material de aproximativ 17 mii lei, bani neîncasaţi în bugetul municipal.

Într-un alt episod, procurorii au stabilit că, în anul 2013, bărbatul a indicat în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi un preţ de două ori mai mic al unui imobil pe care îl deţine, fapt probat prin contractele de vânzare-cumpărare. Conform aceleiaşi declaraţii, funcţionarul nu a indicat faptul că este uzufructar al unui automobil de aproximativ 70.000 de lei, precum şi că fiicele sale sunt proprietarele imobilului în care domiciliază. La fel, s-a constatat că învinuitul nu a indicat în declaraţie spaţiile locative ale membrilor familiei sale, situate în capitală.

În urma examinării extraselor bancare ridicate, procurorii au mai constatat că, funcţionarul nu a indicat 7 conturi bancare pe care le deţinea împreună cu familia sa, închise în anul 2013, pe care se aflau sume de peste 2 milioane de lei şi 29 mii de euro. În anul următor, acesta din nou nu a indicat conturile bancare, precum şi alte conturi noi deschise în anul 2013.

Pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în declaraţii, procurorii au solicitat condamnarea funcţionarului la o pedeapsă cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani, însă instanţa de fond l-a achitat pe toate capetele de acuzare.

Procurorii consideră sentinţa ilegală şi anunţă că o vor contesta la Curtea de Apel Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu