Pedeapsă mai dură pentru şoferul din Ştefan Vodă care a OMORÂT un bebeluş de doar patru luni

Şoferul din satul Berzoaia, Ştefan Vodă, care a omorât un copil de doar patru luni după ce a urcat beat la volan şi fără permis de conducere, a primit o pedeapsă mai aspră.

 După ce prima instanţă l-au condamnat la 4 ani de puşcărie, procurorii au contestat decizia. Într-un final, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a admis recursul şi a emis o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiîchis.

PUBLIKA.MD aminteşte că tragicul eveniment a avut loc în luna august 2017 în satul Brezoaia. Tânărul de 19 ani a lovit în viteză căruciorul în care se afla micuţul şi a fugit de la faţa locului.

Tragedia s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale mamei. Făptaşul, care avea o concentraţie de alcool de 1,12 mg/l în aerul expirat, a fugit de la faţa locului a fost reţinut la scurt timp de poliţie.

Pentru familie, nenorocirea a fost dublă, deoarece acesta este al doilea copil pe care le-au pierdut.

Copilul de 4 luni, care se afla în cărucior, a murit în drum spre spital, iar expertizele au arătat că traumatismele grave au cauzat decesul.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu