PEDEAPSĂ DURĂ. Câţi ani de închisoare au cerut procurorii în privinţa inculpaţilor învinuiţi de TENTATIVĂ DE OMOR asupra lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Procurorii au solicitat ani grei de puşcărie pentru cei saşe inculpaţi în cazul tentativei de omor a politicianului Vlad Plahotniuc. Cea mai mare pedeapsă a fost cerută pentru Valerian Zabolotnîi, cel care ar fi pus la cale totul. El riscă să stea după gratii 24 de ani.

"Este o pedeapsă blândă. Putea fi şi mai dură", a declarat Valerian Zabolotnîi, inculpat.

"Dat fiind faptul că s-a constatat din materialele examinate că organizatorul comiterii infracţiunii este Zabolotnîi, din acest considerent şi acestuia i s-a solicitat o pedeapsa mai aspră în comparaţie cu a celorlalţi", a declarat Tatiana Vidrașco, procuror PCCOCS.

Avocatul spune însă că pedeapsa este prea dură.

"Cred că pedeapsa solicitată de acuzare este prea dură. Nici infractorii acuzaţi de crimă nu se aleg cu atât de mulţi ani de puşcărie", a spus avocatul.

Procurorii au cerut pentru alţi doi inculpaţi câte 14 ani de puşcărie. Încă doi învinuiţi şi-ar putea petrece după gratii următorii 13 ani, iar cel de-a şasele - 11 ani.

"În dependenţă de rolul, care l-a deţinut fiecare inculpat în comiterea acestei infracţiuni, în dependenţă de acest lucru a şi fost solicitată pedeapsa pentru fiecare în parte", a menționat, Tatiana Vidrașco, procuror PCCOCS.

Magistraţii urmează să pronunţe pedeaspa săptămâna viitoare. În total, şapte indivizi, învinuiţi de tentativă de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie.

Iurie Parhomenco, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la cinci ani şi patru luni. Acesta şi-a primit mai devreme pedeapsa pentru că şi-a recunoscut vina în totalitate. Ancheta a stabilit că suspecţii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, alias Bulgaru, bănuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională.

Toţi sunt acuzaţi de pregătirea omorului la comandă, păstrare ilegală de arme şi muniţii, intrarea şi aflarea ilegală în ţara noastră, dar şi trecerea clandestină a frontierei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu