PEDEAPSĂ CU MOARTEA pentru un american și iubita lui, după ce și-au construit o casă pe ocean

Un american şi prietena sa riscă pedeapsă capitală pentru că trăiau într-o casă pe ocean. Ei sunt acuzaţi că şi-au construit o locuinţă în apele teritoriale ale Thailandei, fără a cere permisiunea autorităţilor. De teamă să nu fie condamnaţi la moarte, cei doi au fugit, iar acum sunt daţi în urmărire generală.

Chad şi partenera sa s-au mutat în casa din mijlocul oceanului acum câteva săptămâni. Ei susţin că adăpostul, construit pe un pilon din beton, se află la peste 20 de kilometri de ţărm, în afara jurisdicției thailandeze.

"- Prima noapte în largul oceanului, în apele internaţionale. Apa este foarte adâncă şi sunt doar eu şi Chad aici.
- Nu avem barcă", a spus Supranee Thepdet, locuitoarea casei pe ocean.

Cei doi sunt adepţii populării apelor internaţionale, acolo unde nu se aplică legile niciunui stat. Mişcarea este susţinută şi de mai mulţi antreprenori care construiesc locuinţe rezistente la condiţiile unei vieţi în larg.

" "Ocean Builders" vinde această proprietate pe ocean la un preţ foarte mic", a zis Chad Elwartowski, locuitorul casei pe ocean.

Autorităţile thailandeze îi acuză pe cei doi aventurieri că au atentat la suveranitatea statului. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă sau chiar la moarte.

Compania care a construit locuinţa pe ocean susţine că americanul şi iubita lui aveau doar statut de chiriași şi că nu poartă nicio vină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu