Pedeapsă cu moartea pentru Djohar Ţarnaev, autorul atentatelor de la Boston

Embed:

Djohar Ţarnaev, tânărul de origine cecenă, care a organizat atacul împreună cu fratele său la maratonul de la Boston, a fost condamnat la moarte de către un juriu popular. El urmează să fie executat prin injecţie letală.

Djohar Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vinovat pentru toate cele 30 de capete de acuzare, pentru 17 dintre acestea fiind prevăzută pedeapsa capitală. Juraţii au stat aproape 15 ore la deliberări.

În faţa tribunalului unde a fost judecat tânărul s-au adunat mai multe persoane care au suferit în urma atentatului din 2013: 
 
"Nu pot spune că sunt fericită. Nu ai cum să te bucuri atunci când urmează să se ia viaţa cuiva. Sunt satisfăcută, sunt mulţumită că a a fost luată această decizie", a spus o femeie.

Autorităţile cred că această hotărâre demonstrează că astfel de crime trebuie pedepsite corespunzător.

PUBLIKA.MD reaminteşte că în aprilie 2013, în timpul maratonului de la Boston, au explodat două bombe artizanale, iar trei oameni au murit şi 264 au fost răniţi. Atentatul a fost organizat de fraţii Ţarnaev, care au fost căutaţi de forţele de ordine timp de câteva zile.

În timpul unei urmăriri ca în filme, Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare a lui Djohar, fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţiştii, la periferia Bostonului.

Pedeapsa cu moartea este un subiect sensibil în statul american Massachusetts, unde aceasta nu a mai fost aplicată de aproape 70 de ani.  
 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu