Pedagogii pensionari ar putea să nu mai activeze în şcoli

Embed:

Spune una, dar face alta. După ce, la începutul anului a recunoscut că este nevoie de profesori pensionari pentru a scăpa de deficitul de cadre din şcoli, acum Ministerul Eucaţiei vine cu un proiect de lege prin care pedagogii care ating vârsta de pensionare să nu mai poată munci. Şi asta, potrivit ministerului, pentru a asigura dreptul la muncă a tinerilor specialişti.

"Prin această propunere se doreşte sporirea flexibilităţii în relaţiile de muncă din sectorul educaţiei. În momentul în care directorul instituţiei consideră că mai are nevoie de acest cadru poate încheia contract de muncă pe un termen determinat, atât timp cât instituţia are nevoie de serviciile persoanei respective şi astfel nu se încalcă dreptul la muncă", a precizat  viceministrul Educaţiei, Tatina Potâng.

Deputatul PLDM Ghenadie Ciobanu spune că după această modificare ne vom trezi cu dosare de judecată împotriva statului. 

"Problema este că noi de fiecare dată facem unele lucruri din contul cuiva, tinerii din contul vârstnicilor, dar nu se poate de făcut aşa ca să fie nişte clause juridice foarte clare şi sisteme sociale şi să nu iasă că eu fac din contul celuia şi ies nişte antagonisme în societate", a conchis liberal -democratul.

Astfel, profesorii pensionari urmează să fie disponibilizaţi, iar locurile vacante să fie suplinite cu tineri specialişti. În document se mai scrie că angajatorul va avea posibilitatea să încheie contracte de muncă cu personalul didactic pe o durată determinată.

Proiectul Ministerul Educaţiei urmează să fie examinat astăzi la Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu