Pe uliţele din satul Mândâc VA FI LUMINĂ. În localitate a fost inaugurat iluminatul stradal

Embed:

Pe uliţele din satul Mândâc, raionul Drochia, s-a aprins lumina. Lucrările de amenajare a iluminatului au fost finanțate de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", în cadrul campaniei Satul Viitorului.

Sătenii sunt bucuroşi că vor avea lumină:

"La autobuz ieșim de dimineață și încă e întuneric, nu se vedea nimic. Dar acum la ora cinci avem lumină."

"E cu frică noaptea, mai umblă cu furatul și nimeni nu-i găsește. Acum poate nu vor mai umbla, e așa luminos".

"Și noi ne temem să mergem pe drum când e întuneric, nu doar copiii. E bine că avem lumină aici, dar așteptăm să pună tot satul. Mulțumim mult Fundației Edelweiss".

Banii oferiți de Fundaţia "Edelweiss" Primăriei din Mândâc au fost cheltuiți pentru construcţia unei reţele de iluminat stradal cu lungimea de 3 kilometri. Primarul dă asigurări că lucrările vor continua.

"Cinci primării din țară, printre care este și Primăria Mândâc cu iluminare stradală. 200 de mii am primit din cadrul fundației lui Vlad Plahotnicuc, Edelweiss. Primăria o să vină cu o contribuție de 170 de mii de lei, ne-a rămas de făcut încă o porțiune", a declarat Ion Lupaşcu, primarul satului Mândâc.

La evenimentul de inaugurare au participat şi reprezentanții Fundației Edelweiss, care au împărțit cadouri copiilor.

"Să știți că este o plăcere pentru noi să fim alături de dumneavoastră. Dați-mi voie să vă felicit pentru faptul că sunteți câștigătorii proiectului Satul Viitorului, inițiat de Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. Dumneavoastră sunteți cei care ați crezut în acest proiect", a menţionat Lidia Cucoş, director executiv Fundația Edelweiss.

Autoritățile locale au decis ca odată cu inaugurarea iluminatului stradal să fie dat şi startul sărbătorilor de iarnă. Au fost aprinse beculeţele de pe bradul de Crăciun, iar oamenii au avut parte de o petrecere cu multă muzică, sarmale și izvar. În cadrul proiectului "Satul Viitorului", cinci primării au beneficiat de premii în valoare de 200 de mii de lei din partea "Edelweiss". Banii au fost destinaţi pentru dezvoltarea localităţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu