Pe timp de iarnă, fără căldură: În majoritatea troleibuzelor din Bălţi nu funcţionează radiatoarele

Embed:

Gerul le dă bătăi de cap taxatorilor şi şoferilor de troleibuze din Bălţi. Ei sunt nevoiţi zilnic să îndure frigul, pentru că în majoritatea troleibuzelor nu funcţionează radiatoarele. Conducerea direcţiei spune că anual aloca peste 250 de mii de lei pentru reparaţia sistemelor de încălzire, care, însă, ies din funcţiune, în scurt timp, pentru că majoritatea troleibuzelor sunt vechi.

Şoferii şi taxatoarele muncesc 14 ore zilnic şi încearcă să se încălzească cum pot.

"Radiatoarele nu funcţionează. Nu ştiu care este cauza. Eu lucrez în aşa condiţii, îmi îngheaţă mâinele şi picioarele, deşi sunt îmbrăcată bine", a menţionat o taxatoare.

"Pentru prima dată ne confruntăm cu asemenea probleme. Nu am fost pregătiţi pentru aceste geruri. Am băut ceai, dar am de stat până la ora opt seara în aceste condiţii", a spus o femeie.

Şi pasagerii sunt nemulţumiţi.

"Dorim să avem şi la Bălţi troleibuze noi, ca în Chişinău. Condiţiile vor fi atunci mai bune. Troleibuzele noastre sunt foarte vechi", a menţionat o femeie.

Responsabilii de la Direcţia de troleibuze dau asigurări că sistemele de încălzire din majoritatea troleibuzelor sunt funcţionale.

"Numai într-un singur troleibuz nu funcţionează radiatoarele. Noi suntem în aşteptarea noilor utilaje din Rusia pentru a repara sistemele de încălzire în troleibuze. În celelalte troleibuze au fost făcute lucrări de reparaţie. Au fost schimbate uşile", a declarat directorul-adjunct, ÎM Direcţia Troleibuze, Iurii Ozerov.

Pentru întreţinerea celor 30 de trolebuze, care circulă pe străzile din Bălţi, anual se cheltuiesc peste 2 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu