Pe teritoriul mai multor şcoli din Capitală poţi găsi baruri, garaje şi tomberoane cu gunoi

Embed:

Baruri, garaje şi tomberoane cu gunoi în curţile mai multor şcoli din Capitală. Pentru că în prezent nu sunt delimitate hotarele teritoriului de care dispun instituţiile de învăţământ, locuitorii Chişinăului profită care şi cum poate. Astfel, mai multe construcţii neautorizate au apărut pe terenurile de joc ale elevilor. Reprezentanţii Primăriei strâng din umeri atunci când trebie să explice această situaţie.

Teritoriul liceului "Nicolae Sulac" din capitală seamănă cu o zonă industrială de la periferia oraşului. Aici pot fi găsite mai multe garaje, depozite şi chiar un atelier de reparaţie a maşinilor.

"Iată acesta este hotarul şcolii. De la salcâmi în jos, şi tot ce vedeţi aceste garaje sunt făcute pe terenul de baschet şi volei. Cum au ajuns aici? Acum 10 ani au venit oamenii şi au consstruit garajul, ne-am trezit cu ele", explică directorul liceului "Nicolae Sulac", Ludmila Ciobanu.

Direcţia şcolii spune că viaţa elevilor este pusă în pericol, deoarece automobilele circulă pe teritoriul liceului, ca pe un drum naţional. Iar în preajmă a mai fost amenajată şi o gunoişte. Cert etse că şi elevii spun că nu se mai simt în siguranţă la şcoală.

"La noi pe teritoriul şcolii sunt foarte multe maşini. Ele trec pe stadion şi prin faţa şcolii pot să calce vreun copil. E foarte periculos", susţine un elev.

În aceeaşi situaţie se află câteva zeci de şcoli din capitală. Reprezentanţii primăriei au început delimitarea hotarelor instituţiilor de învăţământ şi au transmis actele cu privire la încălcările depistate Inspecţiei de stat pentru construcţii şi Procuraturii.

"Conform legislaţiei dacă construcţia este neautorizată, urmează să fie demolată. Dacă este autorizată vom fi nevoiţi această construcţie s-o excludem din terenul aflat în gestiunea şcolii", declară şeful Direcţiei Relaţii Funciare, Nicolae Crăciun.

Pentru înregistrarea patrimoniului şcolilor, Primăria va cheltui trei milioane de lei. Directorii şcolilor spun că pentru siguranţa elevilor, şcolile trebuie în mod obligatoriu îngrădite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu