Pe tabla de şah din centrul Capitalei "au apărut" caii furaţi. Animalele SUNT VII

Embed:

Pe tabla de şah din scuarul Catedralei Mitropolitane "Naşterea Domnului", din Capitală, au apărut doi cai vii, în locul figurilor dispărute săptămâna trecută. Animalele au fost aduse de către un grup de tineri, care au organizat, astăzi, un flash mob. Aceştia au venit călare pe un cal alb şi altul negru. Astfel ei au dorit să-i atenţioneze pe politicieni că poliţia îşi face prost meseria.

Tinerii din grupul de iniţiativă "Împreună pentru viitor" au ţinut pancarde cu inscripţia "Din principii şi valori s-au întors caii înapoi". De asemenea, ei au afişat pe animale foi cu textul "Gaz" şi "Energie electrică".

"Mesajul este adresat tuturor şi în primul rând autorităţilor. Tot ce se întâmplă în ţară se întâmplă datorită voinţei politice. În momentul în care nu se găsesc caii, iarăşi nu se găsesc din voinţă politică,", a specificat liderul grupului de iniţiativă, Andrei Batereanu.

Tinerii spun că vor sponsoriza construcţia pieselor noi, dacă poliţia nu va găsi caii până săptămâna viitoare.

"Construcţia noilor piese va dura destul de mult", a spus autorul proiectului, Dragoş Musteaţă.

Tabla de şah, cu mărimea de patru metri pătraţi, a fost instalată în scuarul Catedralei Mitropolitane "Naşterea Domnului" la începutul lunii august. Săptămâna trecută două figuri de şah, un cal alb şi unul negru, au fost furate. Poliţia a declarat atunci că hoţii au fost surprinşi de camerele de supraveghere instalate pe Arcul de Triumf. Proiectul a costat circa 30 de mii de lei şi a fost finanţat de primărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu