Pe străzile din Capitală vor apărea copaci solari. Când ne vom bucura de ei

Embed:

În primăvara anului viitor în Capitală vor apărea copaci solari. Nu este un proiect fantastic, ci unul cât se poate de real, implementat de Primărie şi PNUD. Sub un asemenea arbore vom putea încărca telefonul şi accesa gratuit internetul. 

În loc de ramuri, structurile vor avea baterii solare, iar pe post de scoarță vor fi prizele.

"Acești palmieri au mai multe destinații. Dintre care faza de recriere. Pentru că vor fi niște bănci acolo amenajate. De asemenea fiind alimentată de la soare baterile sau acumulatoarele respectiv vor avea drept sursă pentru încarcarea anumitor divaisuri - calculatoare, smartfonuri. Inclusiv va fi creată și rețea de wi-fi, care va permite acces la internet", a declarat Simion Berzoi, coordonator de proiect PNUD.

Astfel de copaci sunt instalaţi deja în oraşele Cluj-Napoca, Viena, Dubai, dar şi în alte localităţi din Franţa. Arborii vor funcţiona şi ca stâlpi de iluminat.

"Eu am tot zis că Chișinăul este un Shanghai, mai ales la Ciocana cu gheretele și buticele, și ca să facem din Chișinău nu doar un Shanghai dar și un Dubai în următoarele două ore să instalăm doi palmieri, palmieri solari cu wi-fi.  Asta nu e glumă, e lucru serios", a menționat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Costul proiectului se ridică la 20 000 de euro, bani oferiţi de PNUD. Urmează să fie identificată firma care se va ocupa de executare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu