Pe străzile din Capitală s-a înmulţit numărul de cerşetori. Mamele îşi folosesc copiii pentru a câştiga sute de lei pe zi

Tot mai multe femei împreună cu copiii ies în stradă pentru a cerşi. Despre asta s-a discutat astăzi în cadrul ședinţei săptămânale a Primăriei.

În acest context, şeful interimar al Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc a anunţat că părinţii care ies la cerşit cu copiii riscă să fie lipsiţi de drepturi părinteşti. 

Tot ea mai spune că cea mai mare parte a cerşetorilor nu sunt locuitori ai Capitalei, dar sunt veniţi din toate regiunile ţării.

O astfel de situaţie a fost depistată în cazul unei femei din Nisporeni care primeşte ajutor social, dar iese la cerşit cu copilul, zilnic, pe străzile Chişinăului. 

"Am efectuat zece ieşiri în teritoriu dintre care trei cu poliţia. Problema cu care ne confruntăm este cerşitul în stradă a mamelor cu copii. Ele nu sunt din Capitală. De fiecare dată discutăm cu ele, dar din păcate sunt femei care zilnic se găsec în stradă. Vor fi pedepsite conform legii şi anume decăderea din drepturi părinteşti. Mamele şi-au făcut din asta o sursă suplimentară de existenţă. Noi le explicăm riscurile la care se expun ele şi copilul, însă ele ne arată sutele de lei pe care le câştigă", a menţionat Lucia Caciuc, Şef Interimar la Direcţia pentru Protecţia Drepturilor copilului.

Conform legii, mamele cu copii minori care cerşesc se aleg cu un proces verbal pentru neîndeplinirea obligaţiunilor de educare şi instruire a copilului, care se sancţionează cu până la 750 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii. 

Totodată, se anunţă Direcţia Municipală Pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu