"Pe lună îţi iese 4000 de euro, iar când socoţi la sfârşit de an, faci WOW!" Discuţia dintre o traficantă de oameni şi victimă, filmată de poliţiştii moldoveni (VIDEO)

Embed:
O suspectă de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova alături de o potențială victimă. Reținerea acesteia, dar și toate acțiunile de documentare au fost desfășurate de către ofițeri, sub coordonarea Procuraturii.
 
Principala figurantă este o tânără de 25 de ani, cetățeană a Moldovei, care avea rolul de recrut, precum și perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea tinerelor în Germania. Aceasta era parte a unei grupări criminale, care din contul membrilor perfecta pașapoartele pentru plecarea în străinătate şi alte acte necesare pentru aflarea în Uniunea Europeană, iar veniturile promise de traficanți se ridicau anual la circa 75.000 euro per persoană.
 
În vederea documentării acțiunilor membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o angajată a Direcției de Poliție Chișinău, în calitate de investigator sub acoperire. Învinuita, deci, a fost urmărită până în momentul ambarcării sale la cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă, care avea rolul de victimă și, conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.
 
În preambul, din luna mai curent a fost inițiată o operațiune pe linia destructurării unei grupări criminale specializate pe trafic de ființe umane, unde erau vizate mai multe persoane, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, stabilite cu traiul în Germania.
 
Urmare a măsurilor speciale de investigații, efectuate în cadrul cauzei penale pornite, s-a constatat că întru realizarea intențiilor infracționale comune, îndreptate la recrutarea persoanelor în scopul exploatării sexuale comerciale și transportarea acestora peste hotarele Republicii Moldova, prin intermediul internetului suspecții identificau tinerele moldovence. Aceștia le promiteau remunerare bănească şi condiții de trai decente în Germania. Ulterior, ajungând la locul de destinație, urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente, închiriate cu acest scop.
 
În gruparea criminală respectivă, rolurile complicilor erau diferite, îndreptate spre obţinerea rezultatului final comun.
 
În consecință, tânăra moldoveancă a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie 2019. Măsurile procesual penale continuă, în vederea identificării tuturor membrilor grupării și tragerea lor la răspundere.
 
Pentru fapta comisă, persoanele care se fac vinovate riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
"SUSPECTA: Tu ai mai lucrat în sfera asta?
VICTIMA: Nu. Eu în genere am înţeles iniţial că e altfel de lucru, numai masaj.
SUSPECTA: Nu. Chestia e că normal ca la orice început se începe cu masajul, după aia se termină cu... Îţi pare ciudat, îţi pare straniu dar te obişnuieşti. 
VICTIMA: Dar din câştig cât revine?
SUSPECTA: 50 la 50. Ora e 150 de la început, jumate de oră e 100. Dar direct când intră ei îţi dau banii. Câte doi clienţi pe zi. Pe lună banii tăi aparte iese la 4 mii. 
VICTIMA: Şi chiar într-adevăr ai câştigat atâta?
SUSPECTA: Da! Şi când socoţi la sfârşit de an în genere faci wow, eu atât am făcut..."
loading...

Lasă un comentariu