Pe lângă haine şi lucruri personale, studenţii care învaţă departe de casă, îşi iau cu ei şi diferite bucate

Embed:

Bagajele reprezintă o parte esenţială a ritualului de despărţire. Pe lângă haine şi lucruri personale, studenţii care învaţă departe de casă, îşi iau cu ei şi diferite bucate. E adevărat, mai mult insistă părinţii, dar nici tinerii nu sunt împotrivă.

Artur Chiurt din Fundurii Vechi, Glodeni, este student în anul I, la Universitatea Tehnică din Moldova. Înainte de plecare, mama i-a pregătit o găină friptă, mai multe conserve, caşcaval şi pâine de casă.

”Pânea de casă - de la mama, este mai uşor prin lumea străină. Îi pun şi nişte carne, pentru un student este uşor, a venit şi a încălzit puţină carne şi mâncarea este gata. I-am tăiat o găinuşă, îşi va aduce aminte de casă, să revină la baştină. Nişte caşcaval i-am pregătit”, a mărturisit Violeta Chiurt, mama lui Artur.

Pentru că nu şi-a găsit un loc de trai în Chişinău, Artur va sta câteva zile la rude. ”Îmi iau lucrurile cele mai necesare. Cu timpul o să-mi găsesc o gazdă şi o să-mi mai iau lucruri, și haine dar, deocamdată, atât”, spune băiatul.

Din cei 24 de absolvenţi ai liceului din Fundurii Vechi, 12 îşi vor continua studiile în colegiile şi universităţile din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu