Pe 31 august Maia Sandu va sărbători Ziua Limbii Române, iar Ministerul Educaţiei, doar LIMBA (VIDEO)

Embed:

Premierul Maia Sandu a declarat că pe 31 august Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române, indiferent de poziţia preşedintelui Igor Dodon, care susţine că limba pe care o vorbesc moldovenii este moldoveneasca şi nu româna, scrie adevărul.ro. 

„Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a spus Maia Sandu. 

Premierul a fost întrebată de ce în documentele oficiale ale Primăriei Chişinău a apărut doar limba noastră. Maia Sandu a răspuns că "la Primăria Chişinău a ajuns în funcţia de primar cineva de la Partidul Socialiştilor. La guvern se va sărbători Ziua Limbii române".

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a publicat pe pagina sa de Facebook un spot de promovare a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se va desfășura în perioada 28 august - 1 septembrie. În acest material video se spune că moldovenii, în  data de 31 august, sărbătoresc Limba Noastră. 

Lasă un comentariu