Pe 28 aprilie, PDM așteaptă toți cetățenii pentru a face împreună curăţenie generală în toată Moldova

Partidul Democrat din Moldova monitorizează în permanență modul în care se realizează proiectele importante, care au fost lansate de către guvernare și care au obținut suportul politic al formațiunii. O evaluare a stadiului implementării mai multor proiecte anunțate în ultimele luni a fost făcută în ședința săptămânală de marți a PDM, la care s-a constatat că majoritatea dintre ele sunt în grafic. Acest exercițiu va fi făcut cu regularitate, astfel încât să se poată interveni operativ în cazul în care se înregistrează întârzieri. 

Tot astăzi, a fost anunțată o campanie la nivel național, pe care o va lansa Partidul Democrat. Este vorba despre o acțiune de ecologizare, sub denumirea de "Mediul care contează. Arată că îți pasă", care va avea loc la 28 aprilie.

Această campanie se va organiza în fiecare localitate din Republica Moldova, iar locul exact în care se va desfășura nemijlocit acțiunea va fi anunțat din timp. "Există un plan concret, ca să fie implicați în masă cetățenii din toate localitățile. Este o practică de atragere a voluntarilor, utilizată pe larg în statele europene. Sperăm că această inițiativă va trezi interesul cetățenilor din Moldova", a declarat în cadrul briefingului de presă de după ședință purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

În ședința astăzi s-a discutat și despre alegerile din Chișinău. Chiar dacă nu are candidat înscris în cursa electorală, PDM urmărește cu maxim interes și preocupare modul în care se desfășoară procesul electoral și constată că divizarea în rândul partidelor pro-europene crește pe zi ce trece. În același timp, cetățenii Chișinăului trebuie să asiste din nou la bătălii politice, în loc să aibă parte de o dezbatere despre problemele Capitalei.

"Vedem o aglomerație de candidați pe dreapta, în timp ce este un monopol pe stânga, unde predomină socialiștii. Iarăși vedem acel egoism politic din partea partidelor pro-europene, care au respins propunerea PDM de a negocia un candidat unic", a punctat purtătorul de cuvânt al PDM.

Gamurari a mai spus că dezbaterea în această campanie se bazează pe isterie și obsesii politice. "Candidații se întrec în declarații cine mai mult este susținut de PDM și Vlad Plahotniuc. Din acestea reiese că aproape toți sunt susținuți de PDM. Astfel de mesaje însă aduc o fărâmițare a electoratului, prin care se dezbină dreapta".

Reprezentantul PDM a atenționat că datele unui sondaj realizat pe Chișinău prezintă surprize foarte mari și deloc plăcute pentru partidele pro-europene. El a precizat că PDM nu va da publicității acest sondaj, pentru a nu fi acuzat că dorește să influențeze situația din Chișinău. Totuși, din acesta rezultă că oamenii s-au săturat de politică în administrarea Chișinăului și vor soluții pentru Capitală.

În acest context, el a reiterat apelul PDM către partidele pro-europene să se trezească la realitate și să desemneze un candidat unic, să termine cu demagogia electorală și să se prezinte în fața oamenilor cu soluții concrete la problemele reale pe care aceștia le au.

Pe finalul briefingului, Vitalie Gamurari a ținut să transmită un mesaj de felicitare din partea președintelui PDM pentru autoritățile care și-au făcut meseria foarte bine în perioada sărbătorilor. Atât trecerea la Vamă, cât și traficul rutier au fost sub control, totul s-a desfășurat normal, fără timpi mari de așteptare la frontieră, fără abuzuri în trafic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu