PDM va sesiza Procuratura şi instituţiile internaţionale despre acţiunile de uzurpare a puterii în stat de către actuala guvernare

Embed:

 

Partidul Democrat din Moldova va sesiza Procuratura şi instituţiile internaţionale despre acţiunile de uzurpare a puterii în stat de către actuala guvernare. Anunţul a fost făcut de Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă, la care au participat deputaţii democraţi. 

Pavel Filip a declarat că membrii partidului sunt şantajaţi şi intimidaţi de actuala guvernare prin dosare penale, deschise la indicaţia liderilor politici. "Se încearcă să ni se transmită mesaje de şantajare, dosar politic anunţat de liderii guvernării prin presă, care au dat indicaţii cui şi când să ridice imunitatea, cum să instrumenteze acest dosar. S-a ajuns ca politicienii să facă justiţie."

Filip a menţionat şi despre intimidarea primarilor PDM. "Despre ce alegeri putem sa vorbim, dacă se încearcă initimidarea candidaţilor PDM.",  a spus Filip. 

Astfel, PDM urmează să întreprindă următoarele măsuri: "Vom face mai multe demersuri către instituţiile internaţionale şi vom prezenta uzurparea puterii de stat de actualul regim. Vom sesiza Procuratura Generală pe fapte probate privind uzurparea puterii de actualul regim de guvernare în perioada 8 – 15 iunie, abuz, exces de putere. Va fi o importantă provocare pentru Procuratura Generală să investigheze faptele semnalate de noi. Nu ne vom permite să ne expunem public înaintea procurorilor şi judecătorilor, aşteptăm obiectivitate şi profesionalism.", a concis Filip.

CITEŞTE ŞI: DOSARUL UZURPĂRII PUTERII SAU A JUSTIȚIEI? DE LA SPUSELE POLITICIENILOR, LA FAPTELE PROCURORULUI GENERAL

Publika.md aminteşte că în data de 5 august 2019, la aproape o săptămână de când a fost numit în funcţie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat în perioada 7 - 14 iunie, aşa cum a cerut ministrul de Interne Andrei Năstase. Totodată, Robu a dispus anularea ordonanţei de refuz în ceea ce priveşte pornirea urmăririi penale emisă de fostul procuror general interimar, Igor Popa, care a constatat lipsa faptei infracţiuni

Lasă un comentariu