PDM va comunica direct cu instituțiile europene pentru a opri dezinformarea Moldovei

Partidul Democrat din Moldova va avea o comunicare directă cu instituţiile europene pentru a preveni dezinformarea. Reprezentanţii acestuia vor avea întâlniri şi informări periodice cu oficiali ai UE. Şi asta, pentru a combate informaţiile greşite, furnizate de unele forţe politice interesate să destabilizeze situaţia din Moldova, a declarat astăzi preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc spune că unele informaţii false au fost corectate în timpul vizitei recente la Bruxelles, iar altele vor fi combătute în viitorul apropiat prin discuții, dar şi prin rezultate. Potrivit lui, UE a confirmat că Moldova va beneficia de finanţare europeană, iar acest lucru nu are nicio legatură cu modificarea sistemului electoral.

"Au apărut tot felul de speculații precum că dacă se votează schimbarea sistemului electoral, ar putea fi blocată finanțarea din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova. În discuțiile pe care le-am avut la Bruxelles, nimeni nu ne-a condiționat în acest fel, vreau să fie foarte clar acest lucru."

Vlad Plahotniuc a declarat că unii politicieni încearcă să blocheze această finanţare, dacă cetăţeanul va primi dreptul să aleagă direct deputatul.

"E și greu de imaginat cum Uniunea Europeană ar putea să oprească finanțarea unei țări doar pentru faptul că li se dă oamenilor dreptul de a-și alege singuri deputații. Unii politicieni iresponsabili de la Chișinău fac presiuni mari la Uniunea Europeană pentru ca moldovenii să fie pedepsiți, fiindcă îndrăznesc să-și ceară dreptul de a vota direct deputații la următoarele alegeri. Este o modalitate de trădare a intereselor cetățenilor, care cu siguranță va fi taxată dur la următoarele alegeri."

PDM va iniţia o nouă serie de dezbateri la nivel naţional referitoare la schimbarea sistemului electoral. Vlad Plahotniuc susţine că le-a spus partenerilor din UE că se va ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi că proiectul de lege va fi votat în lectură finală. Potrivit lui, schimbarea sistemului electoral va avea loc așa cum își doresc cetățenii şi ar fi momentul ca opoziția și alții care contestă acest proces să aibă o atitudine constructivă. E momentul ca opoziția să înceteze lupta împotriva cetățenilor şi împotriva dreptului lor legitim de a-și alege direct deputații, a mai spus Vlad Plahotniuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu