PDM va avea o întâlnire consultativă cu PCRM! Teme discutate: Alegerea preşedintelui şi stabilitatea politică

Embed:

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va avea astăzi, de la ora 15:00, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Serviciului de presă al democraţilor.

"Despre această întâlnire consultativă, noi i-am anunţat inclusiv pe colegii noştri din Parlament, reprezentanţi ai PL, PPEM şi deputaţi independenţi. Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european", notează reprezentanţii PDM, într-un comunicat de presă.

Potrivit democraţilor, o decizie în acest sens a fost luată deoarece PLDM ar bloca procesul de formare a unei majorităţi pro-europene.

"Constatăm că PLDM foloseşte diferite tertipuri pentru a amâna începutul acestor negocieri. Cu privire la acest lucru, noi considerăm că partidele pro-europene şi societatea nu sunt obligate şi nici nu îşi pot permite în contextul actual să aştepte la infinit ca problemele din interiorul PLDM să se clarifice. De aceea, având în vedere, pe de o parte - situaţia de blocaj în care PLDM ţine la moment procesul de formare a unei majorităţi pro-europene, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii, şi, pe de altă parte - nevoia de a avea o consultare largă pentru găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor, PDM anunţă că va avea astăzi, de la ora 15:00, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM".

Totodată, Partidul Democrat îşi reafirmă angajamentul de a participa la constituirea cât mai grabnică a unei majorităţi politice stabile în Republica Moldova.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, Igor Dodon, a anunţat că PLDM și PSRM vor modificarea articolului 78 din Constituție, astfel încât președintele țării să fie ales prin vot direct. Liderul socialist a spus ce i-a determinat pe membrii PLDM să semneze o iniţiativă în acest sens.

Citeşte şi: Alianţă PSRM-PLDM pentru modificarea Constituţiei. Anunţul făcut de Igor Dodon

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu