PDM-ul îndeamnă PLDM-ul să renunțe la șantaj și să refacă majoritatea parlamentară

Embed:

(UPDATE 22:37) Refacerea majorității parlamentare, care va putea lua decizii importante în prag de iarnă, este prioritară pentru alianţa de guvernare. Declaraţia a fost făcută de către liderul PDM Marian Lupu, după şedinţa Consiliului alianţei, care a avut loc sâmbătă seara. Totodată, Lupu a făcut apel către PLDM să renunţe la şantajul membrilor AIE cu Platforma ''Demnitate şi Adevăr''.

Şedinţa Consiliului alianţei a durat mai bine de trei ore. La ieşire vicepreşedintele PLDM Valeriul Streleţ a declarat că discuţia a fost una productivă şi că a propus crearea unui grup de lucru, care până în 29 octombrie va elaborarea unui plan de acţiuni.

"Noi am propus ca să avem un grup de lucru, care să elaboreze un plan de acţiuni care să fie foarte clar ce obiective şi când ni le propunem, care vizează inclusiv sistemul anticorupţie, inclusiv sistemul procuraturii generale. sistemul de integritate, sistemul judecatoresc, acţiuni cu caracter economic şi social", a declarat Streleț.

"Nu avem nevoie acum de grupuri de lucruri, avem nevoie de rezultate. Ttrebuie să reclădim majoritatea parlamentară prin discuţiile cu neafiliaţii. Trebuie să vedem cum iernează ţara. Să nu mai şantajeze fie cu Platforma, fie cu grupuri de lucruri. Suntem în situaţie critică", a spus Marian Lupu.

Liderul PDM spune că e nevoie de crearea unei majorităţi parlamentare deoarece, în prezent, Alianţa are doar 50 de deputaţi, ceea ce ar putea bloca adoptarea unor legi importante.

De aceeaşi părere este şi liderul PL, Mihai Ghimpu: "Noi avem un plan de guvernare, este acordul AIE 3, sunt angajamente faţă de partenerii externi şi eu am propus: poftim este cunoscut în toată lumea că, odată ce este program de guvernare, Guvernul vine cu un plan de acţiuni şi dumnealui vine cu un plan de acţiuni şi noi suntem gata să îl discutăm."

Vizavi de moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, înaintată de către PCRM şi PSRM, Valeriu Streleţ a declarat că este una neîntemeiată şi că prim-ministrul nu este corupt.

La rândul său, Mihai Ghimpu a spus că liberalii nu vor vota moţiunea de cenzură, iar Marian Lupu susţine că PDM, deocamdată, nu a luat o decizie în acest sens.

(19:14) Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE-3) se află în şedinţă de la ora 18:00. Cel mai probabil politicienii din coaliţia de la guvernare discută despre viitorul Alianţei.

Citeşte şi: Speakerul Andrian Candu: Putem să fim oameni de stat sau putem să cedăm ţara dezordinii

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu