PDM: Statul va ajuta tinerii, inclusiv cei din sectorul bugetar, să-și procure o locuință, prin intermediul programului "Prima Casă"

Embed:

Statul va ajuta tinerii, inclusiv cei din sectorul bugetar, să-și procure o locuință, prin intermediul programului "Prima Casă". Partidul Democrat din Moldova a acordat sprijin politic pentru acest proiect, care vine ca soluție pentru a-i motiva pe tineri să rămână în Moldova.

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că subiectul - de rând cu alte teme importante pentru oameni, precum situația din medicină, legea privind actele de identitate, îmbunătățirea legii achizițiilor publice și, desigur, situația din Primăria Chișinău - a fost dezbătut în ședința săptămânală de la partid. În ședință au fost înaintate mai multe sugestii și solicitări la adresa Guvernului, inclusiv să vină cu completări la etapa a doua a programului Prima Casă.

În particular, au fost propuse câteva soluții concrete prin care să fie stimulați tinerii din anumite categorii sociale și profesionale, angajați în sistemul bugetar, să achiziționeze aceste locuințe beneficiind de facilități. Totodată, Vlad Plahotniuc a spus că a cerut Guvernului inclusiv să vadă dacă se pot găsi soluții ca statul să compenseze jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar.

"Guvernul va aproba acum cadrul general al programului "Prima Casă", după care, imediat ce vor fi identificate soluții la propunerile apărute suplimentar, vor fi făcute completările care să aducă un plus de beneficii pentru oameni", a punctat liderul PDM.

În cadrul briefingului, Vlad Plahotniuc a venit și cu câteva comentarii referitoare la declarații aberante lansate zilele trecute de către oponenți la adresa lui și a partidului. Cu referire la situația de la Primăria Chișinău, Vlad Plahotniuc a remarcat că Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal dețin majoritatea în Consiliul Municipal, ceea ce le permite să gestioneze situația așa cum doresc. Totuși, ei preferă să asiste neputincioși la degradarea orașului.

"Astăzi, socialiștii și liberalii pot să facă ce vor în Consiliul Municipal Chișinău, inclusiv să mute clădirea Primăriei la Condrița sau Colonița - au voturile necesare. Dar ei stau și plâng pe la televizor precum că Partidul Democrat, cu doar un singur vot în Consiliul Municipal, le-a luat Primăria! Fie sunt niște neputincioși, și democrații cu un singur consilier municipal au ajuns mai tari decât două partide cu majoritate în Consiliul Municipal, fie ei mint, ca tot timpul", a opinat președintele PDM.

Concluzia liderului PDM este însă că cei care dețin majoritatea în CMC mai degrabă se tem că lucrurile se vor schimba spre bine în Capitală, dar și că pierd controlul asupra instituției care le-a adus beneficii în ultimii ani. 

Vlad Plahotniuc a mai amintit că societatea civilă și presa au semnalat de ani de zile schemele de corupție din Primăria Chișinău, semnale care nu au fost tratate suficient de serios de către instituțiile statului. În acest context, PDM a decis că, indiferent cine va conduce Primăria Capitalei, trebuie găsită o cale pentru eficientizarea activității ei și pentru eliminarea schemelor de corupție care paralizează instituția.  

Totodată, Vlad Plahotniuc a reiterat că, la moment, Partidul Democrat  nu are nici un fel de aspirații politice în ceea ce privește Primăria, dar este gata să sprijine prin intermediul Guvernului toate proiectele bune pentru Capitală, în interesul locuitorilor. 

Liderul democrat a mai remarcat că oponenții întotdeauna au lovit în Partidul Democrat atunci când partidul a fost puternic și l-au ignorat atunci când era în afara Parlamentului, iar preocuparea lui ca lider al formațiunii va fi ca oponenții "să nu rămână fără ocupație".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu