PDM si PL au găsit consensul privind reforma Guvernului anunțată dimineața de Vlad Plahotniuc

Partidul Liberal susţine necondiţionat reforma Guvernului, anunţată dimineaţă într-o conferinţă de presă de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc

Într-un comunicat de presă, PL menţionază că împreună cu PDM au găsit un consens în interiorul coaliţiei pentru a realiza această reformă. 

"Partidul Liberal susține necondiționat reforma neîntârziată a Administrației Publice Centrale, aceasta alături de reforma Administrației Publice Locale și Reforma Teritorial-Administrativă fiind unul din dezideratele primordiale (imediate) ale PL.

În mod constant, începând cu 2009, PL a propus, la formarea coalițiilor de guvernare, reducerea numărului de ministere și micșorarea numărului de funcționari de stat, plătiți din bani publici, din păcate până acum, acest obiectiv important al PL nu a putut fi realizat, pe motiv că nu am găsit consens în interiorul coalițiilor.

Acum, condițiile pentru aprobarea acestei reforme profunde s-au întrunit, întrucât, colegii din majoritatea parlamentară susțin, acest deziderat mai vechi al PL", se arată în comunicatul emis de PL.

CITEŞTE ŞI: Plahotniuc anunță restructurarea Guvernului! Vor rămâne doar 9 ministere. Urmează decizia finală în cadrul coaliției

PUBLIKA.MD aminteşte că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă iniţierea reformei Guvernului. Totodată, Plahotniuc a anunţat că funcţiile mai multor agenţii vor fi revăzute, iar altele vor fi comasate.

Astfel, structura propusă pentru noul Guvern este următoarea:

Prim-ministrul, trei viceprim-miniştri şi nouă ministere:

1. Ministerul Economiei şi Infrastucturii

2. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

3. Ministerul Finanţelor

4. Ministerul Afacerilor Interne

5. Ministerul Justiţiei

6. Ministerul Apărării

7. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării 

8. Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale 

9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. 

Scopul principal al acestei reforme este eficientizarea şi dinamizarea activităţii Guvernului, dar şi reducerea corupţiei şi birocraţiei în aceste instituţii, o mai bună organizare instituţională şi o creştere a calităţii serviciilor oferite cetăţenilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu