PDM și PCRM în campanie pentru referendumul consultativ din februarie 2019

Embed:

Partidul Democrat din Moldova și Partidul Comuniștilor sunt, începând de astăzi, în campanie electorală pentru referendumul consultativ de anul viitor. Comisia Electorală Centrală a înregistrat aceste două formaţiuni în cursa electorală la plebiscitul inițiat de democrați. 

Referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare, adică în 24 februarie. Partidul Democrat propune reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 dar și posibilitatea ca cetăţenii să le retragă mandatele aleşilor poporului care şi-au dezamăgit electoratul şi nu-i mai reprezintă interesele. În acelaşi timp, comuniştii vor pleda în campanie împotriva acestor modificări.

PDM propune ca referendumul să fie organizat odată cu alegerile parlamentare pentru a economisi bani. Dacă cetăţenii vor susţine propunerile, democraţii se vor consulta şi cu experții Comisiei de la Veneția.

Cel mai recent sondaj "Vox Populi", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că 72 la sută dintre moldoveni pledează pentru reducerea numărului deputaţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu