PDM propune un francez în fruntea Ministerului Economiei. NUMELE miniştrilor anunţaţi de democraţi

Embed:

Partidul Democrat a propus un francez la funcția de ministru al Economiei. Ministerul Tineretului și Sportului ar putea fi condus de o persoană cu nevoi speciale. Acestea sunt doar câteva dintre candidaturile propuse de democrați pentru noul Cabinet de miniștri. 

Partidul Democrat a decis ca fotoliul de ministru al Economiei să fie ocupat de cetățeanul moldovean de origine franceză Stephane Crostophe Bride. El are 43 de ani. Este consilier pentru comerțul exterior al Franței. Are o experienţă de peste 20 de ani în contabilitate, audit, consultanţă în management şi fiscalitate. Are o experiență de peste 20 de ani în conducerea a mari companii de audit internaționale și a lucrat în Franța, Guineea, Camerun, Coasta de Fildeș, Iordania, România și Moldova.

"În țara noastră de circa 16 ani, și-a făcut o carieră în cadrul unei companii cunoscute de consultanță de audit în Republica Franceză, după care a fost în fruntea reprezentanței acestei companii pentru Europa de Est, inclusiv Republica Moldova", a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

O nouă persoană în Executiv, care se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile, ar putea fi și Serghei Afanasenco, care ar putea să ocupe funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Fostul deputat în anul 2009, este în prezent antrenor la echipa paralimpică a Moldovei.

Și în fruntea Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale ar putea veni un nou ministru. Este vorba de fostul președinte al raionului Nisporeni, Vasile Bâtca.

Totodată, actual viceministru al Ministerului Muncii, Ruxanda Glavan o va înlocui pe Valentina Buliga la conducerea acestei instituții.

Iar pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare a fost propus Victor Osipov, care a mai deținut această funcție.

Printre miniștrii care își vor păstra fotoliile se numără, actualul ministru în exercițiu al Tehnologiei și Informației, Pavel Filip, ministrul în exercițiu al Culturii - Monica Banuc, dar și cel al Transporturilor - Vasile Botnari.

"Este o echipă care îndeplinește criterii de profesionalism cerute pentru fiecare din domeniile pentru care PDM își asumă responsabilitatea. Am avut o abordare foarte serioasă în procesul de selectare și desemnare a candidaților pentru funcții de miniștri. Seriozitatea abordării noastre în cadrul acestei decizii demonstrează că avem o abordare foarte serioasă visavis de investirea acesui Guvern", a mai spus președintele PDM, Marian Lupu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, potrivit acordului politic privind constituirea și funcționarea Alianței Politice pentru Moldova Europeană, Partidului Democrat îi revine responsabilitatea de a coordona domeniile Economiei, Reintegrării, Dezvoltării regionale și construcțiilor, Transporturilor și infrastructurii drumurilor, Culturii, Muncii, protecției sociale și familiei, Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu