PDM: Procuratura Generală demonstrează că este controlată politic

Embed:

Răspunsul dat de Procuratura Generală la refuzul de a porni urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat de către actuala guvernare, cum a fost solicitat în demersul deputaților PDM, demonstrează, o dată în plus, faptul că această instituție este controlată politic și reacționează selectiv la solicitările venite din partea guvernării și a opoziției.

Subliniem că, PG a încălcat legea când a dat curs insistențelor politicianului Andrei Năstase de a porni urmărire penală pe faptul uzurpării de stat de către fosta guvernare. Precizăm că, instanța de judecată va examina în curând refuzul PG de a anula ordonanța de pornire a urmării penale în cazul pretinsei uzurpări de stat de către fosta guvernare, idee aberantă asupra căreia insistă alianța hibridă PSRM-ACUM, pentru a camufla fărădelegile pe care le comit.

Așa cum am mai spus, politicienii de la putere folosesc procuratura în scop de șantaj și presiune asupra opoziției democrate, în special pentru a influența alegerile generale locale din 20 octombrie. Abuzurile guvernării duc la aceea ca scrutinul din toamnă să nu fie unul liber și corect, iar rezultatele alegerilor să fie compromise din perspectiva legalității și a legitimității.

Atragem repetat atenția opiniei publice și a comunității internaționale asupra derapajelor anti-democratice din partea guvernării hibride PSRM-ACUM, ilegalități la care au atras atenția deja mai multe formațiuni de opoziție. Este necesară revenirea cât mai urgentă a activității instituțiilor de drept, dar și a alianței de la putere, în câmpul constituțional.

Amintim că, acesta nu este primul refuz al Procuraturii Generale la adresările democraților. Recent, Procuratura Generală a refuzat să prezinte o copie a ordonanței semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de inițiere a unui dosar penal în privința unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat de către fosta guvernare. Deputații PDM solicitaseră această copie pentru a ataca ordonanța în instanța de judecată, inclusiv pe motiv că decizia respectivă este ilegală din perspectiva procedurii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu